• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۲۲۰۶۸
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۲
بین الملل » اروپا

توافق انگلیس و آمریکا، تاریخی یا سیاسی؟ 

ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در دفتر کارش در واشنگتن و استارمر، نخست وزیر انگلیس در کارخانه خودروسازی در بیرمنگهام.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن به نقل از شبکه ۴ تلویزیون انگلیس، سران دو کشور، ناکام در جلب اعتماد مردم کشورشان. تلاش کردند به منظور جبران ناکامی ها، این توافق را دستاوردی مهم و تاریخی جا بزنند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

ترامپ رئیس جمهور آمریکا می‌گوید: ما به یک قرارداد چشمگیر بازرگانی با بریتانیا دست یافتیم. این توافقی تاریخی است.

استارمر نخست وزیر انگلیس هم معتقد است همچون ۸۰ سال اخیر که آمریکا و بریتانیا در کنار هم بوده‌اند، به نظرم این قراردادی مهم و تاریخی است.

در حالی که ترامپ و استارمر از توافق تاریخی و مهم سخن می‌گویند، جوزف استیگ لیتز برنده نوبل اقتصادی که معتقد است این قرار داد ارزشش کمتر از ارزش کاغذی است که روی آن نوشته شده است؛ ترامپ را شخصی مذبذب می‌داند و می‌گوید: ترامپ در دور نخست ریاست جمهوری با مکزیک و کانادا قرار داد بست، اما در دور دوم ریاست جمهوری از نخستین کار‌هایی که کرد پاره کردن همان قرار داد‌ها بود، بنا براین این قرار داد را دستاوردی بزرگ نمی‌دانم.

شماری از سیاستمداران انگلیسی و فعالان اقتصادی نیز، آن را نه یک قرار داد بلکه توافقی ناقص می‌دانند که در آن استاندارد‌های زیست محیطی بر واردات محصولات کشاورزی تنزل یافته و بقای شماری از صنایع این کشور نیز به مخاطره انداخته شده است.

تام برادشو رئیس اتحادیه ملی کشاورزان انگلیس می‌گوید: متاسفانه هنوز تعرفه‌ها بر صادرات گوشت گوساله ما به آمریکا باقی است در حالی که دولت ما، تعرفه بر واردات گوشت گوساله به بریتانیا را لغو کرده است.

داده‌های مرکز ملی آمار انگلیس نشان می‌دهد پارسال حجم تجارت کالا و خدمات میان انگلیس و امریکا کمتراز ۳۱۵ میلیارد پوند و حدود چهل میلیارد پوند به نفع آمریکا بود. براساس توافق بازرگانی آمریکا و انگلیس، تعرفه‌های ۱۰ درصدی آمریکا بر واردات بیشتر کالا‌ها از انگلیس همچنان پابرجاست، اما تعرفه برخی کالا‌ها کاهش یافته است. غیرقابل اعتماد بودن دولت آمریکا حتی نزد سیاستمداران سنتی اش در اروپا، کاملا آشکار است.

لرد کیم داروچ (Kim Darroch)، سفیر اسبق انگلیس در آمریکا در این باره می‌گوید: بزرگ‌ترین چالش درباره این توافق این است که تا چه زمان این توافق دوام خواهد داشت، تا چه اندازه این توافق قابل بازگشت به عقب است و در آینده، چه بر سر این توافق‌ها خواهد آمد؟

برایونی ریچاردسون (Bryony Richardson)، فعال اقتصادی در انگلیس هم می‌گوید:" معلوم نیست نتیجه این توافق چه خواهد شد و سال آینده وضعیت بازرگانی چگونه خواهد بود؟ نا اطمینانی درباره آینده، مشاغل را در وضعیتی مبهم قرار داده است.

روزنامه تایمز انگلیس نوشت برای دستیابی به همین توافق ناقص، دولت انگلیس به آمریکا حق وتو داده است تا درباره سرمایه گذاری‌های چین در انگلیس، نظر دهد. کارشناسان می‌گویند از آنجایی که این توافق بازرگانی با آمریکا، پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا امضا شد، اکنون باید منتظر انتقامجویی ۲۷ کشور عضو این اتحادیه از انگلیس بود.

در میانه موج انتقاد شماری از محافل سیاسی و رسانه‌ای انگلیس درباره آسیب‌های وارده به این کشور با اجرای توافق اخیر بازرگانی با آمریکا، کمی بیدنوک رهبر حزب محافظه کار، دومین حزب بزرگ انگلیس گفته در این قراداد، ترامپ بر سر دولت بریتانیا کلاه گذاشته است، زیرا اکنون شرایط بازرگانی با آمریکا حتی به دوران پیش از ترامپ هم بازنگشته است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم
مشاور رسانه‌ای حماس: در حال بررسی پیشنهاد‌ها برای دستیابی به توافق در غزه هستیم
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
سوختن ۱۵۰ اصله نخل خرما در شهرستان شادگان
تقویم روز اوقات شرعی گیلان ، ۳۱ تیر ۱۴۰۴
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ به افق قم
مراسم گرامیداشت سرلشکر شهید غلامحسین غیب‌پرور
نصب پنل خورشیدی بر پشت بام های خانه های روستایی
پرچم متبرک حرم مطهر درمنزل شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
کشف و جمع آوری ۹۱۶ دستگاه ماینر غیر مجاز در تبریز
اعزام هواپیمای آبپاش برای مهار حریق در بخش عراقی تالاب هورالعظیم
وزش باد تهدیدی بر جان جنگل های ابر شاهرود
پبش بینی تداوم هوای گرم و وزش باد در سمنان
کاشت کنجد در مزارع جنوب فارس
میزبانی کیش از اردوی پیش‌فصل تیم فوتبال سایپا
تغییر ساعات کاری ادارات کردستان در روزهای سه شنبه و چهارشنبه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
تامین کالا‌های اساسی در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)